پرش به محتوا

قهوه برزیلی

قهوه برزیل از مهم‌ترین و معروف‌ترین انواع قهوه در جهان به شمار می‌آید. با بیش از نیمی از تولید قهوه جهانی، برزیل به عنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول شناخته می‌شود.

قهوه

به طور کلی چهار گروه دانه قهوه در جهان کشت می شوند که به لحاظ تجاری انواع عربیکا (Arabica) و روبوستا (Robusta)  از اهمیت بیشتری برخوردارند. قهوه عربیکا ۷۰ درصد و قهوه روبوستا ۳۰ درصد  تولید و  تجارت قهوه در جهان را به خود اختصاص داده اند. تفاوت ظاهری بین این دو گونه شکل بیضی تر، مسطح تر و چرب تر دانه های عربیکا به نسبت دانه های روبوستا می باشد، به همین دلیل قهوه عربیکا شیرین تر، طعم دارتر و میوه ای تر از قهوه روبوستا می باشد، دانه های روبوستا کمی کوچکتر و گردتر هستند و مزه تلخ تر آنها به دلیل روغن کمتر دانه های آنها است.

یکی از دیگر تفاوتهای بین این دو نوع کافئین کمتر قهوه عربیکا به ثبت روبوستا است. کافئین در دانه های روبوستا حدود ۲/۷ درصد و در دانه های عربیکا حدود ۱/۵ درصد است. گیاه روبوستا همانطوری که از معنی اسم آن مشخص است بسیار مقاوم تر از گیاه قهوه عربیکا است و علاوه بر بازده بیشتر مزارع در ارتفاعات پائینتر و آب و هوای خنک تر کشت می شود در حالی که کافئین بیشتر دانه های آن باعث دفع آفات و مقاومت بیشتر این گونه می شود. از طرفی گیاه قهوه عربیکا در ارتفاعات بالاتر و شرایط آب و هوایی حساس تر کشت می شود و گونه آن از بازده کمتری به نسبت روبوستا برخوردار است.

قهوه عربیکا در دمای ۱۶ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و ارتفاع ۶۰۰ الی ۲۰۰۰ متر از سطح دریا کشت می شود در مقابل  قهوه روبوستا در ارتفاع سطح دریا تا حداکثر ۹۰۰ متری کشت می شود تحمل گرمای بیشتری دارد، مجموع عوامل فوق باعث گرانتر بودن قهوه عربیکا به نسبت قهوه روبوستا می شود. تمام انواع قهوه نیازمند نور آفتاب و همچنین بارندگی هستند لذا فقط در نواحی نزدیک به خط استوا یعنی ۲۳ درجه شمالی تا ۲۵ درجه جنوبی کشت می شود.  انتخاب بین این دو نوع قهوه بسته به سلیقه مصرف کنندگان دارد و بعضا با توجه به خصوصیات مد نظر از ترکیب این دو نوع قهوه استفاده می شود.

دانه سبز قهوه از جمله محصولات عرضه شده توسط شرکت آرمان کیمیا به شمار می رود که فرآیند شناسایی و خرید محصول با کیفیت و مناسب مستقیما توسط کارشناسان این شرکت در برزیل صورت می گیرد. برزیل به دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوای مطلوب از ۱۵۰ سال پیش تاکنون همواره بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده قهوه در جهان بوده و در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲.۲ میلیارد تن قهوه عمدتا از نوع عربیکا صادر نموده است البته کشت قهوه روبوستا نیز در برزیل رواج دارد و بیش از ده درصد صادرات قهوه برزیل از این نوع است. از دیگر مزیتهای قهوه برزیلی استاندارد سازی کیفی محصول می باشد و خریداران با انتخاب دانه قهوه مد نظر خود می توانند مطمئن باشند که در تمام دفعات خرید محصول یکسانی را دریافت خواهند نمود.

از کشت تا مصرف

چرا برزیل؟

برزیل یک قطب جهانی تولید قهوه است. این کشور تقریباً 40 درصد از قهوه جهان را به تنهایی تولید می کند.
عربیکا و روبوستا دو دانه اصلی قهوه هستند که به صورت تجاری رشد کرده و به فروش می رسند.

عربیکا رایج‌ترین نوع دانه‌ای است که کشت می‌شود (70 درصد قهوه عربیکا است) و طعم‌دهنده‌تر است. روبوستا سخت‌تر و ارزان‌تر است و معمولاً در شیشه‌های قهوه فوری دیده می‌شود.

درآمد جهانی

قهوه برزیل معمولاً برای طعم ملایم و تلخی کمترش شناخته می‌شود، که ممکن است به دلیل روش خشکاندن مستقیم آن باشد.
انتظار می رود صنعت قهوه تا سال 2025 به درآمد جهانی 585 میلیارد دلاری برسد. در سال 2022، ارزش صادرات قهوه از برزیل در مجموع به 8.5 میلیارد دلار رسید.